bemutatkozas

Bemutatkozás

1997-ben a 150 éves Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (jelenleg Budapesti Corvinus Egyetem) Kertészettudományi Karán kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat.

2001 és 2002-ben 16 hónapon át az Egyesült Államokban farmgyakorlaton vettem részt az FVM ösztöndíjasaként. Először hat hónapot töltöttem Georgia államban, az atlantai Állatkertben (Zoo Atlanta) a kertész csapat munkatársaként. Megtanultam a parkfenntartás irányelveit, megismertem a folyamatosan díszítő park és kert biztosításához szükséges fortélyokat, és nem utolsó sorban az állatkerti élet izgalmas „kulisszatitkait”.

A következő hat hónap alatt egy nagy kertépítő cégnél, a floridai Rood’s Landscape Inc. alkalmazottjaként betekintést nyertem a 150főt foglalkoztató cég felépítésbe, a brigádok igazgatásába, és a kertépítés mindennapjaiba. 40év tapasztalatával rendelkező munkatársak segítettek elsajátítani az öntözőrendszerek tervezését, telepítését, koros fák ültetésének, mozgatásának szakszerű lépéseit.

Ezután közel négy hónapot töltöttem a csodálatos Captiva szigetén elhelyezkedő SouthSeas Resort luxus üdülőközpontjának kertészeként. Feladataim között szerepelt a golf pályák fenntartása, a növények és sövények alakformálása és az általános parkfenntartás. Alkalmam volt részese lenni egy hurrikán utáni takarításnak s rendrakásnak, amely során gondos és kitartó munkával három nap alatt sikerült biztosítani a sziget parkjának eredeti állapotát és eltüntetni a vihar pusztító nyomait.

A közel másfél év során a kertépítési és kertfenntartási munkák mellett megtanultam a mindenkori minőségi munkára való törekvést és a szakmai elvekhez, iránymutatásokhoz való ragaszkodást. Ezek megtartásával tudom biztosítani a hosszútávon egészséges és harmónikus zöldfelület kialakítását, és nem utolsó sorban a megrendelő elégedettségét.

2004-tavaszán egy szemesztert tanultam Olaszországban, az Universita degli Studi di Parma Környezettudományi karán.

2005-ben szereztem meg a diplomámat a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán. Szakdolgozatomban a városi tetőkertek előnyös szerepéről értekeztem, amelyért tanszéki kitüntetést kaptam.

2006-től három éven keresztül kertépítő művezetőként dolgoztam a magyarországi élvonalba tartozó Barack-virág Kft.-nél.

2009-ben alakítottam egyéni vállalkozásomat Budapesti és Csobánkai székhellyel. Elsősorban a Dunakanyar, a Pilis-hg. és a Budai-hg ill. Budapest területeinek és kerttulajdonosainak kívánságainak teljesítésére. Mindig nagy öröm a kész kertek fejlődését és a tulajdonosok megelégedettségét látni. Reményeim szerint hamarosan Önt is ismerősként üdvözölhetem.garden4you, kertépítés, kerttervezés, kertfenntartás, kerti munkák, kert, virág, növény, fa, tuja, tulipán, szökőkút, sziklakert, pázsit, öntözés